Порошенко оголосив про початок аудиту «Укроборонпрому»

Читать на русском
До аудиту допущена одна з чотирьох всесвітньо відомих компаній, говорить президент. Але яка саме, не уточнює.

Президент Петро Порошенко оголосив про початок міжнародного аудиту держконцерну Укроборонпром.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в середу, 17 квітня, під час зустрічі з представниками громадянського суспільства та експертного середовища, передають Українськi Новини.

Кабмін схвалив поліграф для перевірки чиновників «Укроборонпрому»Уряд схвалив доопрацьований план реформування ОПК і підвищення рівня прозорості виконання оборонного держзамовлення.

«Запущено аудит, прийнято рішення уряду, щоб він був профінансований. До аудиту допущена одна з чотирьох всесвітньо відомих компаній», - сказав Порошенко, при цьому саму фірму не назвав.

Він зазначив, що РНБО зобов'язала Укроборонпром надати необхідні документи, в тому числі йдеться про зняття грифа «секретно» і допуск аудиторів до інформації, яка є державною таємницею.

За його словами, ініційовані зміни до законодавства про зняття грифа секретності з частини оборонного замовлення, без шкоди рівню обороноздатності.

За словами Порошенка, аудит коштуватиме державі мільйони доларів.

Раніше в РНБО повідомили, що планують завершити перевірку Укроборонпрому до липня.

Згідно з розслідуванням журналістів, підприємства Укроборонпрому купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів.

Учасниками схеми з розкрадань в оборонному комплексі є екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з другом і директор Укроборонпрому Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів. Наразі відкрито кілька кримінальних справ, затримано кілька колишніх і чинних чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: