Зведення штабу ООС 27 квітня: 23 обстріли, двоє поранених

Читать на русском
Бойовики незаконних збройних формувань за минулу добу 23 рази порушили режим припинення вогню, із них дев'ять разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82-мм.

Бойовики незаконних збройних формувань за минулу добу 23 рази порушили режим припинення вогню, із них дев'ять разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82-мм.

Також були здійснені обстріли з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, - повідомили в прес-центрі штабу Операції Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло» вранці 27 квітня.

Карта ООС: ситуація на сході України на 26 квітняСитуація на сході країни на 26 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Внаслідок обстрілу двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил», - сказано в повідомленні штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики 18 разів обстріляли позиції ООС: тричі з мінометів калібрів 120 і 82-мм, - поблизу Авдіївки; чотири рази із мінометів калібру 120-мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Павлопіля; двічі з мінометів калібрів 120 і 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - поблизу Пісок; двічі із протитанкових ракетних комплексів - в районі Опитного і Мар'їнки; з озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - біля Опитного; чотири рази з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Мар'їнки і Чермалика; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Гнутового; з великокаліберних кулеметів - поблизу Широкино.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських підрозділів: з мінометів калібру 120-мм - в районі Луганського; з мінометів калібру 82-мм і озброєння бойових машин піхоти - в районі Кримського; з мінометів калібру 82-мм - в районі Світлодарська; з озброєння бойових машин піхоти - в районі Кримського; зі стрілецької зброї - поблизу Станиці Луганської.

За даними української розвідки, 26 квітня два бойовика було знищено, чотири - поранені. Також військовослужбовці ООС знищили вантажівка НЗФ.

«За минулу добу збройні формування Російської Федерації обстріляли зі стрілецької зброї населений пункт Чермалик, в результаті чого отримав поранення місцевий житель», - додали в прес-центрі штабу ООС.

З початку поточної доби бойовики двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: у Новоселівки Другої - зі станкових протитанкових гранатометів; поблизу Широкино - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

«Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються», - відзначили в штабі.

Раніше в ОБСЄ заявили про нові жертви серед мирних жителів на Донбасі.

Також нагадаємо, Червоний Хрест направив на Донбас 13 вантажівок із гуманітарною допомогою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: