В ОБСЄ заявили про нові жертви серед мирних жителів на Донбасі

Читать на русском
За два тижні спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад 13 тисяч порушень режиму припинення вогню.

У період з 8 по 21 квітня на Донбасі загинули двоє мирних жителів і ще дев'ять отримали поранення.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, опублікованому в четвер, 25 квітня.

На Донбасі розбився черговий безпілотник ОБСЄСпеціальна моніторингова місія ОБСЄ через обстріли втратила вже третій за півроку безпілотний літальний апарат.

«У період з 8 по 21 квітня місія підтвердила інформацію про двох загиблих і дев'ятьох поранених цивільних осіб. Таким чином, загальна кількість жертв серед цивільного населення з 1 січня 2019 року досягла 31 особу: п'ять загиблих і 26 поранених», - йдеться в повідомленні.

Крім того, ОБСЄ зафіксувала понад 13 тисяч порушень режиму припинення вогню (порівняно з, приблизно, 14700 минулого двотижневого періоду) і 270 одиниць озброєння, розміщених у порушення узгоджених ліній відведення (зокрема 218 у непідконтрольних уряду районах).

Відзначається, що спостерігачі знову стикалися з обмеженнями свободи пересування, а також з іншими перешкодами виконання мандата місії - 46 випадків у районах, контрольованих сепаратистами і шість на території під контролем ЗСУ.

Напередодні в ОБСЄ заявили, що «великоднє» перемир'я на Донбасі не вдалося узгодити. За даними спостерігачів, зараз випадки порушення вогню сконцентровані в чотирьох районах: схід і північний схід від Маріуполя, район Попасної, Первомайська та Золотого, район Авдіївки, Ясинуватої, Донецького аеропорту, а також район півдня і південного сходу від Світлодарська.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: