Росія готує перепис населення та верифікацію пенсіонерів на Донбасі – Тука

Читать на русском
Російська Федерація після рішення про видачу паспортів жителям окупованого Донбасу готується до верифікації пенсіонерів і перепису населення на цих територіях.

Російська Федерація після рішення про видачу паспортів жителям окупованого Донбасу готується до верифікації пенсіонерів і перепису населення на цих територіях.

Переговори з Путіним: чому для Зеленського зараз небезпечні та чи потрібен посередникКурт Волкер підтримав ідею прямих переговорів Зеленського з Путіним. Член команди Володимира Зеленського Іван Апаршин вважає, що про прямі переговори щодо Донбасу не варто навіть говорити, тому що це програшний варіант.

Про це в інтерв'ю «Громадському» заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, пише «Слово і Діло».

За його словами, після рішення про спрощений порядок отримання російських паспортів Москва може провести верифікацію пенсіонерів і перепис.

«Я знаю також від наших спецслужб, що вони зараз готуються до двох заходів: міра перша - це проведення так званого перепису населення за допомогою Росстату, міра друга - вони планують провести так звану верифікацію пенсіонерів, під час якої будуть наполегливо рекомендувати обміняти українські паспорти на паспорти «ЛНР» і «ДНР», - зазначив Тука.

Він також додав, що жителі ОРДЛО, втративши українські паспорти, не зможуть отримувати виплати і перетинати лінію розмежування. Крім того, вони фактично виявляться в ізоляції.

Раніше президент Петро Порошенко відреагував на указ Путіна про видачу російських паспортів в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: