Карта ООС: ситуація на сході України на 26 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 26 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Кількість обстрілів, які здійснили російсько-окупаційні війська в бік українських підрозділів за вчорашню добу, порівняно з днем раніше помітно знизилася. Всього окупанти відкривали вогонь дев’ять разів двічі застосувавши заборонені калібри.

Загалом за вчорашню добу, 25 квітня, в штабі операції Об’єднаних сил обліковано дев’ять ворожих збройних провокацій. Українські захисники давали противнику гідну відповідь зі штатної зброї.

Внаслідок бойових дій, що тривали минулої доби на сході України, не загинув і не зазнав поранень жоден військовослужбовець Збройних Сил України.

За повідомленням української розвідки, за вчорашню добу двох бойовиків зі складу російсько-окупаційних військ було поранено.

Луганський напрямок

Вчора у смузі дій цього оперативно-тактичного угруповання противник порушив режим тиші лише один раз.

Так, о 07:55 ранку окупанти відкрили мінометний вогонь з витратою дев’ять боєприпасів 82-го калібру в бік позицій українських військ в районі Кримського.

Обстріл тривав рівно півгодини, і вівся зі сторони с. Сентянівка. Окрім мінометів противник активно застосовував ручні та автоматичні гранатомети.

Наші оборонці відкрили вогонь у відповідь з озброєння бойових машин піхоти, після чого ворожий обстріл припинився.

Решта доби на Луганському напрямку минула без порушення режиму перемир’я.

Донецький напрямок

Там за минулу добу російсько-окупаційні війська відкривали вогонь вісім разів, в одному випадку застосувавши міномет калібру 120 мм.

Встановлений режим перемир’я окупанти почали порушувати вже з перших годин доби. Так, від першої до третьої години ночі під ворожий вогонь потрапляли наші позиції неподалік Гнутового та двічі в районі Лебединського. Під час обстрілів противник застосовував переважно ручні та автоматичні гранатомети, кулемети крупних калібрів та стрілецьку зброю.

О 06:30 ранку ворог відкрив вогонь з озброєння БМП в бік захисників Павлополя, на що миттєво отримав відповідь від наших захисників, які застосували СПГ.

Серія ранкових обстрілів з боку противника завершилася о пів на одинадцяту ранку короткочасним ворожим обстрілом Талаківки, де противник, зі сторони с. Пікузи застосував кулемети та стрілецьку зброю.

Після цього на Донецькому напрямку запанувала тиша, яку російсько-окупаційні війська перервали вже ввечері, а саме о 18:30. Тоді противник відкрив вогонь в бік українських захисників, які обороняють н.п. Гнутове. Вкотре вогонь противником вівся зі сторони окупованого с. Пікузи.

Згодом окупант переніс вогонь на інші населені пункти. Так, о 19:00 російсько-окупаційні війська витратили дві міни 120-го калібру проти оборонців с. Піски.

Ворожий мінометний вогонь супроводжувався пострілами з озброєння БМП та кулеметів великих калібрів.

Військовослужбовці Збройних Сил України влаштували противнику гідну відсіч, відкривши вогонь на ураження з кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

Завершилися бойові дії на Донецькому напрямку ворожим обстрілом в районі н.п. Пищевик, де окупант упродовж сорока хвилин вів вогонь з гранатометів та стрілецької зброї, на що також отримав адекватну відповідь з боку підрозділів Об’єднаних сил.

Обстановка на лінії фронту на сьогодні, 26 березня

Від початку поточної доби, станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано три ворожі обстріли, один з яких стався із застосуванням противником міномету забороненого калібру.

Так, о 07:55 ранку російсько-окупаційні війська обстріляли з озброєння БМП позиції Об’єднаних сил в районі Кримського, що на Луганському напрямку. Вогонь вівся зі сторони Словяносербська.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» від початку доби окупанти вели вогонь двічі, зокрема, неподалік Павлополя, де о шостій ранку витратили дві міни 120-го калібру, а також в районі Мар’їнки, позиції українських військ поблизу якої обстріляли з автоматичних гранатометів.

Наразі ситуація в районі проведення операції цілком контрольована підрозділами Об’єднаних сил.

Втрат у лавах українських захисників від початку поточної доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: