ДБР з'ясовує причину неявки Дубіля на допит

Читать на русском
Державне бюро розслідувань має намір вже в четвертий раз викликати на допит в якості свідка у справі про підкуп виборців нардепа Дубіля.

Державне бюро розслідувань має намір вже вчетверте викликати на допит в якості свідка у справі про підкуп виборців (щодо так званих «виборчих сіток») народного депутата з фракції «Батьківщини» Валерія Дубіля.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інтерв'ю директора ДБР Романа Труби агентству «Інтерфакс-Україна» в п'ятницю, 15 березня.

Офшорні схеми, елітні поїздки та плазмові екрани. Як витрачає державні кошти партія «Батьківщина»Серія розслідувань Любові Величко про те, як парламентські партії витрачають бюджетні кошти, завершується текстом про витрати Батьківщини. Щонайменше півмільйона гривень партія витратила на сумнівні цілі, стверджує авторка.

«Кримінальним процесуальним законодавством передбачені шляхи вирішення цієї ситуації, яка склалася на даний час. Спочатку викликається повісткою, другий раз викликається повісткою і, звичайно ж, у разі умисної неявки на допити ми вдаємося до інших заходів. Може бути здійснений і повторний виклик, і з застосуванням певного примусу», - сказав директор ДБР, відповідаючи на питання, чи буде ще раз викликатися на допит Дубіль.

Він підкреслив, що допит Дубіля є дуже важливим.

«І тільки після цього можна говорити про подальшу перспективу цієї справи», - зазначив Труба.

Труба повідомив, що ДБР буде вживати заходів для подальшого виклику на допит Дубіля.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи буде ще одна повістка на допит, вже четверта за рахунком, директор ДБР сказав: «Звичайно». Разом із тим він додав, що дата виклику на допит Дубіля ще не визначена, й це питання вирішується.

«Ми все-таки хочемо зрозуміти причини неявки. Чи є вони навмисними або з якихось інших причин свідок не знав про необхідність з'явитися на допит», - пояснив він.

За його словами, Дубіль фігурує в багатьох обставинах справи про «виборчу піраміду» і для того, щоб встановити істину, його слід допитати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: