«Гарячі випробування» на новому сховищі ЧАЕС не стартували у 2018 році, як планував Порошенко

Читать на русском
Президент Петро Порошенко провалив обіцянку про початок гарячих випробувань на новому сховищі відпрацьованого ядерного палива в 2018 році.

«Гарячі випробування» на новому сховищі відпрацьованого ядерного палива не почалися у 2018 році, попри плани глави держави

Про те, що «гарячі випробування», серед іншого, є відповідальністю української влади Петро Порошенко завляв ще 26 квітня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Наприкінці цього року планується розпочати гарячі випробування на новому сховищі відпрацьованого ядерного палива ... Ввести в експлуатацію вказане сховище відпрацьованого ядерного палива, ввести в експлуатацію об'єкти поводження з радіоактивними відходами, й на сьогодні ефективне функціонування, будівництво, запуск цієї схеми є прямою відповідальністю української влади й наших міжнародних партнерів», – заявив Порошенко, виступаючи на заходах до 32=х роковин аварії на Чорнобильській АЕС.

Відзначимо, що 10 грудня 2018 року Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська атомна електростанція» повідомило про перенесення терміну завершення робіт щодо проекту СВЯП-2 (Сховище відпрацьованого ядерного палива-2) на 2019 рік. Тепер «гарячі випробування» планується розпочати в середині 2019 року. Рішення ухвалили на Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» та донорів Рахунку ядерної безпеки.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Порошенко дав 353 обіцянки, з яких 151 виконав, а 90 – провалив. Рівень його відповідальності – 43%.

Раніше «Слово і Діло» зібрало обіцянки політиків щодо ЧАЕС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: