Завтра ЦВК може завершити прийняття протоколів із мокрими печатками – ЗМІ

Читать на русском
Завтра Центральна виборча комісія може завершити прийняття оригіналів протоколів з мокрими печатками.

Завтра Центральна виборча комісія може завершити прийняття оригіналів протоколів з мокрими печатками.

Як пише «Слово і Діло», про це в коментарі РБК-Україна повідомив заступник голови ЦВК Євген Радченко.

За яких умов можуть достроково розпустити Верховну радуСлово і Діло подивилося в Конституції, за яких умов можуть достроково розпустити Верховну раду України.

Так, 26 квітня ЦВК планує продовжити безперервне засідання, на якому планується отримати оригінали протоколів з результатами голосування від ще трьох окружних виборчих комісій. Радченко наголосив, що завершення протоколів є цілком можливим у цю пятницю.

«Це можливо. Але в разі якщо протоколи будуть повністю відповідати вимогам законодавства. На завтра заплановано ще три комісії, одна з них - уточнення протоколів. Якщо ще хтось буде на уточненні, то можливо, це затягнеться», - заявив радченко.

В ЦВК наголошують, що дата оголошення результату виборів залежить не тільки від оперативної роботи комісій. Зокрема, одразу після завершення прийняття паперових протоколів з мокрими печатками, Центрвиборчком направить звернення до судів з проханням надати інформацію про відсутність судових позовів.

Раніше Зеленський звинуватив ЦВК у затягуванні оголошення результатів виборів.

Нагадаємо, раніше член Центральної виборчої комісії Євген Радченко заявив, що оголошення офіційних результатів виборів президента України може затягнутись через святкові та вихідні дні.

Натомість експерти сперечаються щодо точної дати інавгурації, а також точної дати ймовірного розпуску ВР. Одні кажуть, що розпустити парламент можна лише до 27 травня, інша - до до 14 червня.

Чи дійсно це так «Слово і Діло» розпитало експерта з конституційного права Олександра Москалюка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: