В ОБСЄ назвали нові дані про жертви мін на Донбасі

Читать на русском
Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Ертурул Апакан закликав до повного розмінування на Донбасі.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Ертурул Апакан закликав до повного розмінування на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

У штабі ООС назвали площу розмінованої за тижень території ДонбасуНа Донбасі впродовж останнього рятувальники та самери зі складу Об'єднаних сил очистили від вибухівки 37, 25 га території.

Він нагадав, що два роки тому в непідконтрольному урядові районі поблизу Пришиба Луганській області броньований автомобіль Місії ОБСЄ підірвався на міні, унаслідок чого загинув фельдшер Джозеф Стоун.

«Звертаючи увагу на те, що понад 56 цивільних осіб загинули, а 158 зазнали поранень унаслідок спрацювання мін і невибухлих боєприпасів відтоді, як два роки тому загинув Джозеф Стоун, посол Апакан закликав до всеохопного дотримання набутих зобов'язань вилучити міни та припинити закладання нових», - йдеться в повідомленні.

Раніше, поблизу селища Піски Донецької області в результаті вибуху під час розмінування загинув працівник Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Раніше повідомлялося, що в районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі у 2018 році було перевірено та розміновано понад 4 тисяч гектарів. Протягом 2018 року на виконання завдань за призначенням у зоні АТО та проведення ООС було знешкоджено понад 24 тисяч 700 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: