В Естонії затвердили склад нового уряду

Читать на русском
Президент Керсті Кальюланд закликала ввести стоденний період на те, щоб уряд зміг спокійно почати працювати.

Президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд затвердила новий склад уряду, запропонований Центристською партією, партією «Вітчизна» і Консервативною народною партією (EKRE).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Postimees.

На урочистій церемонії заяви зробили як глава держави, так і три керівника коаліційних партій: Юри Ратас з Центристської партії, Березень Хельма з Естонської консервативної Народної Партії і Хелир-Вальдор Сеэдер з «Вітчизни».

Прем'єр-міністр Юрі Ратас заявив, що новий уряд буде працювати в ім'я благополуччя Естонії.

Президент Керсті Кальюланд закликала ввести стоденний період на те, щоб уряд зміг спокійно почати працювати. А після - ще 100 днів і ще, якщо партнери по коаліції дотримають свого слова і будуть стояти за безпеку Естонії та її основні цінності.

Нагадаємо, 4 квітня прем'єр Юрі Ратас на першому засіданні парламенту нового скликання оголосив про відставку свого уряду. Уряд Юрі Ратаса почав роботу 23 листопада 2016 року і перебував при владі 863 дня.

Також розвідка Естонії заявила, що єдина серйозна загроза безпеки для країни походить від Росії, збройні сили якої практикуються для значного військового конфлікту з НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: