Гройсман піде на вибори зі своєю партією. Кому це зіграє на користь?

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Заява Гройсмана вигідна з точки зору Порошенка-опозиціонера.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда.

«На сьогодні відхід Гройсмана демонструє, що відповідальність за стан речей у державі беруть інститути держави, а не персоналії. Сьогодні в нас є інститути держави – президент, Кабмін, ВР. Звалити на те, що представники Порошенка перешкоджають роботі Зеленського, не вийде», – зазначив Дуда.

Гройсман заявив фактично, що він не з Порошенком. ВР після того, як буде переформатована й, імовірно, спочатку буде група підтримки Зеленського в складі 40-50 осіб, також не асоціюватиметься з Порошенком, додав він.

На його думку, в умовах переходу БПП та Порошенка в опозицію це лише означати, що люди не зможуть асоціювати невдачі Зеленського з протидією попередників.

Три роки Кабміну Гройсмана: хто з міністрів найкраще та найгірше виконує обіцянкиНайкраще в Кабінеті міністрів свої обіцянки виконує Вадим Черниш, а найбільший відсоток невиконаних – у Юрія Стеця.

«З одного боку, це сприймається так, що Гройсман пішов із команди Порошенка, цьому можуть надати негативного забарвлення, але насправді це далеко не мінус. Для Порошенка це якраз плюс. Порошенко дистанціює зараз команду президента від відповідальності в період від інавгурації Зеленського до парламентських виборів», – пояснив експерт.

У самого Гройсмана шансів не так багато. Можливості є в тому разі, якщо він перед парламентськими виборами обере варіант блокування з іншими силами, уточнив він.

«У Гройсмана є порядні люди в оточенні, є професіонали, але самостійне їх плавання приречене. Дуже мало часу, щоб створити потужну конкурентну партію», – резюмував Андрій Дуда.

Нагадаємо, Гройсман пообіцяв внести до парламенту законопроект про посилення повноважень прем'єр-міністра.

«Слово і Діло» підбило підсумки трирічного терміну роботи й визначило, хто з міністрів найкраще й найгірше виконує свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: