Заступник генпрокурора назвав причину своєї відставку

Читать на русском
Єнін розповів про справу Курченка. Зокрема про те, що вважає, що є недостатньо доказів для оголошення підозри фігурантам цієї справи.

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін назвав причину своєї відставки.

Про це повідомляє кореспондент «РБК-Україна», пише «Слово і Діло».

Про що свідчить скандал довкола ГПУ та які його мотиви?28 березня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ГПУ оголосила підозри оточенню Порошенка в махінаціях з олігархом-утікачем Курченком. Згодом прес-секретар ГПУ заявив, що Гонтаревій, Ложкіну, Філатову повідомили про підозру з порушенням процесуального законодавства.

Єнін розповів про справу Курченка. Зокрема про те, що вважає, що є недостатньо доказів для оголошення підозри фігурантам цієї справи.

«З кінця березня цього року я не давав жодних коментарів у справі Курченка... Ряд ЗМІ поширили проти мене ряд неправдивих фактів. Але я не скасував жодної підозри. Я не здійснював ніяких перешкод у справі Курченка. За останні два роки, ми вдалися до максимальних заходів для відсутності будь-яких тисків зовні на слідчих», - зазначив він.

Він зазначив, що не тримається за свою посаду та йде у відставку.

«Я відчув, що ситуація навколо справи Курченка певною мірою штучно політизується, і моїх зусиль, щоб зняти цю політизацію недостатньо», - зазначив він.

Енин в середу, 24 квітня, написав заяву про звільнення. Потім він заявив, що «зробив вибір на користь своїх принципів».

Раніше у Зеленсокого розповіли, кого мають намір призначити генпрокурором місце Юрія Луценка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: