Під Радою проходить акція на підтримку «мовного» закону – фото

Читать на русском

Акція за ухвалення в цілому законопроекту про функціонування української мови проходить у четвер вранці, 25 квітня, біля будівлі Верховної ради.

Акція за ухвалення в цілому законопроекту про функціонування української мови відбувається в четвер вранці, 25 квітня, біля будівлі Верховної ради.

Як передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», до 500 учасників розмістилися на площі Конституції, пише «Слово і Діло». Там же встановлено сцену, біля якої розвішані банери із закликом ухвалити закон про мову.

На початку акції священики на сцені помолилися, після цього пролунав гімн України. У мітингу бере участь велика кількість молоді, деякі учасники акції прийшли у вишиванках, у деяких на плечі накинутий державний прапор. Крім того, група мітингувальників в натовпі розгорнула велике полотно українського прапора.

Деякі учасники принесли написані від руки плакати, зокрема з написами українською мовою «Франція - французькою. Україна - українською», «Андеграунд - за українську». Разом із тим, серед мітингувальників чоловік розгорнув плакат із написом «Рівні мовні права у всіх нацменшин. Мова - без політики».

Перед учасниками акції зі сцени виступив голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, який є профільним для мовного законопроекту, Микола Княжицький, а також інші народні депутати, які підтримують цю ініціативу.

Серед мітингувальників присутні представники організації «Національні дружини» і молоді люди з нашивками УНА-УНСО.

Раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій анонсував, що в четвер у парламенті відбудеться голосування в другому читанні і в цілому за проект закону (№5670-д) про функціонування української мови як державної. Він також закликав зібратися біля Ради в цей день на акцію в підтримку мовного законопроекту.

Також нагадаємо, Порошенко готовий підписати закон про мову до відходу з посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: