Парламент проголосує за «мовний» закон у четвер

Читать на русском
У цей пленарний четвер Верховна рада голосуватиме за прийняття у другому читанні мовного закону.

У цей пленарний четвер Верховна рада голосуватиме за ухвалення у другому читанні «мовного» закону.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова Верховної ради Андрій Парубій під час погоджувальної ради.

Порошенко готовий підписати закон про мову у разі його ухваленняВідповідний законопроект на голосування у Верховній Раді планують винести у четвер, 25 квітня.

За його словами, депутатам залишилося розглянути менше 300 поправок до закону.

«Хочу нагадати, що першим законом, який є в порядку денному - це закон про мову. В нас лишилось трохи менше як 300 правок. Але досвід демонструє, що ми в день проходимо близько 200 правок. Тому є підстави думати, що завтра і в середу ми ще будемо розглядати ці правки», - повідомив Парубій.

За його словами, після завершення розгляду поправок має зібратись профільний комітет з питань культури та проаналізувати, які правки були провалені.

«Я хочу закликати голову комітету Миколу Княжицького, зібрати комітет після завершення розгляду правок. Проаналізувати роботу за усіма правками, запропонувати ВР до яких правок необхідно повернутись, а які правки - необхідно викласти в іншій редакції. Я передбачаю, що ми у четвер зможемо перейти до прийняття закону про мову», - заявив Парубій.

Раніше повідомлялось, що Верховна рада України повернеться до розгляду «мовного закону» після другого туру виборів. Зокрема, додамо, що Рада розглянула майже 90% поправок до другого читання «мовного» закону - законопроекту «Про функціонування української мови як державної» у четвер, 11 квітня.

Зазначимо, кандидат у президенти, який зараз лідирує за результатами екзит-полів, Володимир Зеленський зазначив, що у нього є питання до закону, який регулює мовні квоти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: