Порядок денний Ради: закон про мову та узгодження проведення ПА НАТО

Читать на русском
Верховна рада планує провести фінальне голосування за законопроект про мову та розглянути питання парламентської реформи.

Верховна рада планує провести фінальне голосування за законопроект про мову та розглянути питання парламентської реформи.

Про це свідчить план роботи на 25 квітня, пише «Слово і Діло».

Вранці депутати мають намір проголосувати за закон про мову (їм залишилося розглянути близько 20 поправок).

Далі - великий блок питань для включення до порядку денного та прийняття рішення, зокрема проект постанови про проведення у Києві весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору у 2020 році.

Також Рада матиме змогу перейти до розгляду законопроекту щодо залучення фінансування для заходів протимінної діяльності та стосовно запровадження принципів прозорості та публічності у сфері формування та реалізації державної військово-промислової політики.

Після цього депутати мають намір реформувати парламент - у блоці питань у тому числі законопроект про зменшення кількості комітетів ВРУ. Також на розгляді проект закону про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України.

У другій половині дня депутати матимуть змогу розглянути питання паливно-енергетичного комплексу, призначити позачергові вибори сільських та селищних голів та перейменувати низку населених пунктів.

Нагадаємо, 23 квітня спікер парламенту Андрій Парубій анонсував засідання профільного комітету, на якому повинні узгодити компромісну редакцію законопроекту про державну мову. Фінальне голосування за документ планують провести в четвер, 25 квітня, близько 1

Також відзначимо, президент Петро Порошенко готовий підписати закон про мову до відходу з посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: