У пенсійному фонді РФ розповіли, як жителі ОРДЛО зможуть отримати російські пенсії

Читать на русском
Жителі ОРДЛО, які набудуть громадянство РФ за спрощеною процедурою, зможуть отримувати російські пенсії лише, якщо переїдуть у Росію.

Жителі ОРДЛО, які набудуть громадянство РФ за спрощеною процедурою, зможуть отримувати російські пенсії лише, якщо переїдуть у Росію.

Як пише «Слово і Діло», про це РБК повідомили у Пенсійному фонді РФ.

Паспортний указ Путіна: що це змінює для жителів ОРДЛО та чому мовчить ЗеленськийПрезидент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

«Жителі Донецької та Луганської областей України, які отримають російське громадянство в спрощеному порядку після указу президента Росії Володимира Путіна, зможуть отримувати російські страхові пенсії по старості, але тільки якщо переїдуть на постійне проживання в Росію», - роз'яснили у Пенсійному фонді РФ.

Водночас тим мешканцям ОРДЛО, які отримають російські паспорти, але залишаться на територіях окупованого Донбасу, «пенсії повинна платити Україна», заявляють у пенсійному фонді РФ.

Нагадаємо, Верховна рада України вимагає від президента Росії Володимира Путіна скасувати видачу російських паспортів жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Засідання Ради Безпеки ООН для обговорення ситуації з видачі паспортів РФ в ОРДЛО заплановано на четвер, 25 квітня, 22:00 за київським часом.

Як відомо, середу Путін підписав указ про спрощення процедури надання російського громадянства жителям «Донецької і Луганської народних республік».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: