Moody's підготувало прогноз для України після виборів

Читать на русском
Через конфлікт на сході країни геополітичні ризики залишаються підвищеними і після виборів президента, відзначає рейтингове агентство.

Аналітики з міжнародного рейтингового агентства Moody's дійшли висновку, що геополітичні ризики в Україні залишаться підвищеними навіть після виборів нового президента через продовження конфлікту на сході країни.

Як пише «Слово і Дело», про це йдеться в доповіді Moody's, витяги з якого в середу, 24 квітня, призвело РБК.   «У обраного президента немає парламентської бази, його обмежена політична платформа і його зв'язки з вигнаним олігархом Ігорем Коломойським висувають на передній план певну політичну невизначеність, але ми як і раніше очікуємо від нього широкої наступності політики (Петра Порошенка) в найближчі роки», - відзначили експерти. На їхню думку, Зеленський продовжить співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, в тому числі з МВФ. При цьому зміни основних напрямків зовнішньої і оборонної політики країни малоймовірні.

При цьому одним з конкретних потенційних ризиків для економічної реформи та антикорупційної порядку в Україні після виборів є можливе втручання нового президента в питання націоналізації ПриватБанку на стороні його колишнього співвласника Коломойського. Однак імовірність такого сценарію невисока, підкреслюється в доповіді.

Раніше аналітики Moody's вказали, що можлива перемога Зеленського в другому турі президентських виборів в Україні не зробить швидкого впливу на економічну політику країни.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. За підсумками обробки 100% протоколів за Володимира Зеленського проголосували 73,22% виборців, а за чинного главу держави Петра Порошенка - 24,45%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: