Україна вимагає вибачень від чеського видання за матеріал про Зеленського

Читать на русском
Ідеться про публікацію під назвою Єврей на чолі українських фашистів авторства оглядача Яна Фінгерланда.

Посольство України в Празі вимагає перепрошень від чеського видання Český rozhlas через публікацію матеріалу про новообраного президента України Володимира Зеленського під назвою «Єврей на чолі українських фашистів» авторства оглядача Яна Фінгерланда.

Про це йдеться в повідомленні посольства в Twitter, передає «Слово і Діло».

Перемога Зеленського на виборах-2019: піар-уроки президентських перегонівВ Україні 21 квітня відбувся другий тур президентських виборів. Із великим відривом переміг Володимир Зеленський.

«Шановний Český rozhlas Plus, ви вважаєте, що з цією статтею все гаразд? Це огидно, і ми чекаємо вибачень», - заявили дипломати.

До слова, мати Володимира Зеленського дійсно є єврейкою, а сам політик народився в Кривому Розі в родині науковців, тому не коментує своє походження.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур президентських виборів. Громадяни обирали між Володимиром Зеленським і Петром Порошенком.

Центральна виборча комісія обробила 100% електронних протоколів. Згідно з результатами обробки, Володимир Зеленський набирає 73,22% голосів, Петро Порошенко - 24,45%. Всього в голосуванні взяли участь 18 млн 63 тис. 850 громадян України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: