РФ збільшує війська біля кордонів України – Полторак

Читать на русском
Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Росія продовжує нарощувати військові угруповання поблизу українського кордону.

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Росія продовжує нарощувати військові угруповання поблизу українського кордону.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром оборони Данії Клаусом Хьортом Фредеріксеном, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Полторак підкреслив важливість підтримання діалогу на вищому військово-політичному рівні з Данією, і висловив подяку за політичну, фінансову, економічну та матеріально-технічну підтримку України в сучасних умовах безпеки.

За його словами, реалізація Україною права на вільний та незалежний вибір власного шляху розвитку відбувається у складних умовах російської агресії. Зокрема, міністр оборони України повідомив, що тенденцій до поліпшення військово-політичної ситуації немає, оскільки РФ продовжує нарощувати військові угруповання поблизу кордонів України.

У зв'язку з цим головним завданням України є нарощування можливостей Збройних сил і зміцнення обороноздатності шляхом впровадження оборонної реформи.

«Ми розраховуємо на системні рішення наших партнерів щодо підтримки вступу України до НАТО. Маючи п’ятирічний досвід відсічі збройної агресії, Україна може зробити значний внесок в обороноздатність Альянсу та посилення європейської безпеки», - заявив Полторак, додавши, що Україна також розраховує на системні рішення партнерів з підтримки вступу України в НАТО.

Раніше Полторак заявляв, що бойовики трохи відсунули техніку від лінії зіткнення.

Нагадаємо, колишній радник Міністерства оборони США з питань стратегічного розвитку Філіп Карбер заявив, що Російська Федерація нарощує танкові війська на кордоні з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: