Закон дозволяє знизити ціну газу з травня – Міненерго

Читать на русском
У Нафтогазі кажуть, що не можуть знизити вартість газу для населення, Гройсман визнав заяву шантажем і пригрозив відставкою.

У Міністерстві енергетики заявляють, що для зниження цін на газ не обов'язково скасовувати режим спецзобов'язань (ПСО).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба міністерства в середу, 17 квітня.

Як повідомляється, Нафтогаз України зобов'язана з травня знизити ціни на газ для населення.

Юристи Міненерговугілля переконані, що для того, аби продавати газ населенню дешевше, не обов'язково скасовувати так зване ПСО. Відзначається, що стаття 11 ЗУ Про ринок природного газу не обмежує уряд щодо кількості актів, які повинні бути прийняті щодо покладання спеціальних обов'язків.

Також міністерство звертає увагу Нафтогазу на те, що згідно зі статтею 17 Конституції України, всі постанови і розпорядження, які видає Кабмін, є обов'язковими до виконання.

Як повідомлялося, на сьогоднішньому засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман поставив ультиматум керівництву Нафтогазу, яке раніше заявило про неможливість знизити ціни на газ з травня. Прем'єр заявив, що ініціює відставку глави Нафтогазу в разі відмові знизити ціну на газ до 24 квітня.

Нагадаємо, 3 квітня Кабмін ухвалив постанову, яка дозволяє Нафтогазу знизити ціни на газ для населення.

Згідно з урядовим рішенням, якщо кон'юнктура газового ринку демонструє зниження цін на газ для промисловості, Нафтогаз зобов'язаний продавати для населення газ за ціною, яка визначається як середня ціна газу, за якою газ продають промисловості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: