Ситуація на Донбасі: 9 обстрілів, є загиблий і поранений

Читать на русском
За минулу добу 23 квітня бойовики незаконних збройних формувань дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

За минулу добу 23 квітня бойовики незаконних збройних формувань дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, з них двічі - із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82-мм.

Про це повідомили в прес-центрі штабу Операції Об'єднаних сил, пише «Слово і Діло».

«Ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї... Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, один український захисник отримав поранення», - йдеться у зведенні штабу ООС.

Карта ООС: ситуація на сході України на 23 квітняСитуація на сході країни на 23 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики сім разів обстріляли позиції ООС: з мінометів калібру 120-мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі Гнутового; з мінометів калібру 82-мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - двічі в районі Верхньоторецька; з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - біля Мар'їнки; двічі - зі станкових протитанкових гранатометів - біля Богданівки і Чермалика; із ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у районі Пісок.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики двічі обстріляли позиції українських військових: з великокаліберних кулеметів - поблизу Луганського; з автоматичної стрілецької та снайперської зброї - поблизу Південного.

«Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил», - відзначили в штабі.

За даними української розвідки, 23 квітня четверо бойовиків було знищено, ще четверо - отримали поранення.

З початку поточної доби бойовики здійснили один обстріл позицій ООС у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» поблизу Луганського з автоматичних станкових гранатометів.

«Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріл противника наші захисники дали адекватну відповідь. Втрати окупантів уточнюються», - резюмували в прес-центрі штабу.

Раніше в ОБСЄ назвали нові дані про жертви мін на Донбасі.

Також нагадаємо, безпілотник ОБСЄ розбився на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: