Росія збільшує військову присутність у Криму

Читать на русском
Шойгу відзвітував у Держдумі про посилення російського оборонного сектора за останні шість років.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу на засіданні комітету Держдуми з оборони в понеділок, 11 березня, заявив про посилення військового угруповання в анексованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС.

5 років тому почалася російська анексія Криму. Чи поверне Україна півострів?На медалі Міністерства оборони Росії «За повернення Криму» вибита дата - 20 лютого 2014 року. П'ять років тому РФ почала операцію захоплення України.

«Посилено складу військ у Криму, що забезпечує захист території півострова та інтересів Росії в Чорному морі», - сказав міністр.

Крім того, Шойгу відзначив, що армія Росії з 2012 року отримала на озброєння понад 200 міжконтинентальних балістичних ракет як наземних, так і для підводних човнів.

Він нагадав, що відповідно до указів президента РФ Володимира Путіна 2012 року Міноборони розробило план діяльності до 2020 року.

«В результаті, за шість років збройні сили отримали 109 міжконтинентальних балістичних ракет Ярс, 108 балістичних ракет підводних човнів», - сказав Шойгу.

Також він розповів, що ЗС Росії в 2019 році вперше отримають ударні безпілотні літальні апарати середньої дальності.

Він зазначив, що з 2012 року у військах сформовано 38 військових частин, на озброєнні яких знаходиться більше двох тисяч сучасних безпілотників.

Російський міністр заявив, що з 2019 року почнуть надходити на озброєння розвідувально-ударні комплекси середньої дальності.

Минулоріч неодноразово повідомлялося про посилення військового угруповання РФ у Криму системами ППО, авіацією, флотом і т.д. Зокрема, минулого тижня стало відомо, що Росія відправила в Керченську протоку бойові катери.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: