Турчинов заявив, що Росія нарощує війська на кордоні

Читать на русском
Росія зміцнює військове угрупування уздовж кордону з Україною, а багатотисячні штурмові підрозділи в будь-який момент можуть підключитися до бойових дій проти України.

Росія зміцнює військове угрупування уздовж кордону з Україною, а багатотисячні штурмові підрозділи в будь-який момент можуть підключитися до бойових дій проти України.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«І головне, що нас дуже турбує, - це швидке нарощування потужного угруповання збройних сил Російської Федерації уздовж всього нашого кордону», - сказав він.

За його словами, вона готова в будь-який момент почати бої проти України.

«Ці багатотисячні штурмові підрозділи в будь-який момент можуть підключитися до ведення бойових дій проти української армії. Ми повинні все це враховувати і бути готовими до цього», - підкреслив секретар РНБО.

Турчинов уточнив, що мова йде про ділянки українського кордону з Бєлгородською, Воронезькою і Ростовською областями Росії.

«Від Азовського моря до кордону з Білоруссю створена потужна військова інфраструктура», - зазначив він.

Турчинов заявив, що війна закінчиться, коли буде взята МоскваСекретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що війна на Донбасі завершиться, коли буде взята Москва.

Турчинов також сказав, що масштабні військові навчання Захід - 2017, заплановані Росією на початок вересня створюють для України небезпеку.

«Навчання проходитимуть в тому числі і на території Білорусі з використанням авіації, бронетанкової техніки, артилерії, сил спецоперацій», - нагадав він.

За його словами, таким чином буде забезпечена «величезна концентрація військ, що нависає над західною частиною України, що створює для нас дуже серйозну небезпеку».

Раніше Турчинов заявив, що потрібно перейти до нового формату захисту України від агресії РФ.

Нагадаємо, Порошенко прокоментував можливість скасування АТО і введення воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: