Зведення ООС: 1 військовослужбовець загинув, 3 українських військових отримали поранення

Читать на русском
Бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню. Один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та три українських військових отримали поранення.
Ілюстративне фото.

22 квітня бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил.

Військові повідомили, що бойовики (у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід») обстріляли шість разів українських військових: «з мінометів калібру 82 мм — поблизу населеного пункту Мар’їнка; двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї — поблизу населеного пункту Гнутове; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — поблизу населеного пункту Павлопіль; двічі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля населених пунктів Авдіївка і Опитне. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник вісім разів обстріляв позиції наших захисників: тричі з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї — поблизу населеного пункту Новоолександрівка; двічі з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї — поблизу населеного пункту Катеринівка; двічі з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля села Золоте-4; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — біля передмістя Попасна».

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та три українських військових отримали поранення.

«За даними розвідки, 22 квітня трьох окупантів було знищено, ще сім — поранено. Також військовослужбовці Об’єднаних сил за допомогою протитанкового ракетного комплексу знешкодили ворожу бойову машину піхоти. Від початку поточної доби противник здійснив один обстріл позицій Об’єднаних сил у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу населеного пункту Гнутове з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На обстріл противника наші захисники дали адекватну відповідь. Втрати окупантів уточнюються», — додали у прес-центрі ООС.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що на посаді президента України він буде продовжувати нормандський формат і мінський напрямок, а також пообіцяв перезавантаження мінського процесу.

Також стало відомо, що директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв вважає, що команда новообраного президента навряд чи встигне швидко підготувати зустріч з лідерами Німеччини, Франції і Росії, тому саміту в «нормандському форматі» в червні найімовірніше не буде.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: