Справа «Альперіна»: суд зняв арешт із вилученого майна

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання про зняття арешту з вилученого Національним бюро майна у справі одеського бізнесмена.

Суд скасував арешт майже 30 тисяч доларів, трьох ноутбуків, трьох жорстких дисків, флешки та печатки у кримінальному провадженні щодо одеського бізнесмена Вадима Альперіна і податківців.

Таке рішення 19 березня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ розслідують кримінальне провадження щодо зловживань на київських митницях. За даними слідства, в 2016-2017 роках службові особи Київської міської митниці ДФС, Київської митниці ДФС, Одеського окружного адмінсуду, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, використовували своє службове становище всупереч інтересам служби для сприяння злочинній діяльності з заниження митної вартості імпортованих в Україну товарів низкою юридичних осіб, імовірно пов'язаних з Альперіним.

Детективи встановили, що формально митники відмовляли в прийнятті декларацій із істотно заниженою вартістю товарів і ухвалювали рішення про її коригування, не здійснюючи при цьому передбачених Митним кодексом України дій для належного контролю митної вартості товарів. Вказане стало підставою для звернення фірм до Одеського окружного адмінсуду з позовом про скасування цього коригування вартості товарів і повернення їм грошей, внесених на рахунки митників (понад 450 мільйонів гривень).

Також у цій справі до НАБУ передала речові докази Генеральна прокуратура, на які Солом'янський суд наклав арешт. Вивчивши клопотання про зняття арешту з них, суддя Сенін його задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ направило міжнародний запит до Туреччини у справі Альперіна. Раніше суд скасував податкові перевірки фірм, пов'язаних з Альперіним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: