Пов'язана з Альперіним фірма оскаржила документальну перевірку

Читать на русском
Приватна фірма в суді оскаржила документальну позапланову перевірку, ініційовану Національним бюро.

Суд скасувавініційовану НАБУ позапланову документальну перевірку ТОВ «Аксон Максима Трейд», пов'язану з бізнесменом Вадимом Альперіним.

Таке рішення ухвалив Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Представник «Аксон Максима Трейд» вказав, щорішенням Солом'янського районного суду Києва було доручено співробітникам Державної податкової інспекції в Приморському районі Одеси провести перевірку. Однак, згідно з наказом Головного управління Державної фіскальноїслужби в Одеській області провели перевірку працівникам главку, а не працівникам ДПІ в Приморському районі Одеси, як зазначено в постанові суду. Таким чином, на думку представника фірми, главк ДФС самостійно передав повноваження по здійсненню перевірки іншому суб'єкту владних повноважень, хоча не має на це права. Крім того, постановою Київського апеляційного суду частково задоволена апеляційна скарга й скасоване рішення про перевірку «Аксон Максима Трейд».

Також представник фірми, пов'язаної з Альперіним, подав позов до Одеського окружного адміністративного суду про визнання протиправним та скасувати наказ Головного управління ДФС в Одеській області про перевірку «Аксон Максима Трейд».

Представник відповідача надав до суду письмовий відзив, який мотивований тим, що відповідно до пункту 75.1 ст. 75 ПК, органи ДФС мають право проводити документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Вислухавши обидві сторони, суд задовольнив позов частково й визнав протиправним наказ ДФС, скасувавши його.

Нагадаємо, НАБУ направило міжнародний запит до Туреччини в справі Альперина. Також детективи розслідують ще одну схожу справу про контрабанду.

Раніше суд скасував податкові перевірки низки фірм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: