НАБУ скерувало міжнародний запит до Туреччини в справі Альперіна

Читать на русском
Національне бюро перевіряє турецькі компанії, які нібито постачали українським фірмам Вадима Альперіна різні речі.

Детективи НАБУ скерували запит про міжнародну правову допомогу до Туреччини в межах кримінального провадження про «контрабанду» бізнесмена з Одеси Вадима Альперіна.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи встановили, що низка українських фірм, пов'язаних з Альперіним, розмитнювали товари в зоні діяльності митних постів «Столичний» і «Святошин» столиці за заниженою вартістю, вказуючи постачальниками товарів турецькі фірми. Покупцями цих товарів були нібито компанії з Китаю та Гонконгу BFT WORLDWIDE LIMITED, DOCKFORD PROJECTS LIMITED, KRW COMPANY LIMITED і INFORT TRADE LTD.

Також у НАБУ з'ясували, що одна з українських фірм перерахувала близько 600 тисяч євро на рахунок BFT WORLDWIDE LIMITED у латвійському банку JSC Regionala investiciju banka, при цьому зазначена сума значно менша ринкової вартості імпортованих ними товарів. У клопотанні детектив додав, що із зазначеного рахунку BFT WORLDWIDE LIMITED гроші були перераховані турецьким фірмам.

Детективи та прокурори САП просили суд задовольнити запит про допомогу до Туреччини для надання доступу до документів турецьких фірм. Суддя запит задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати ще одну справу щодо контрабанди Альперіна на митниці. Раніше Генеральна прокуратура передала до суду справу про пропозицію Альперіним хабара детективу НАБУ. Суд призначив розгляд обвинувачення одеського бізнесмена на листопад.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: