Рейтинги кандидатів: чим небезпечний для Зеленського електоральний розрив

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Відповідно до соцопитування групи «Рейтинг», у другому турі виборів президента майже 73% українців із тих, хто визначився й має намір голосувати, готові підтримати шоумена Володимира Зеленського, за його опонента Петра Порошенка готові проголосувати 27% виборців.

На своїй сторінці в Facebook політтехнолог Тарас Загородній написав, що це мотивований, цілісний, активний електорат із перспективою зростання вже на парламентських виборах, оскільки буде в опозиції.

«Якщо зробить усе правильно, то можна розраховувати на непоганий результат за списками. Мажоритарникам від його партії (та НФ), звичайно, доведеться сильно поборотися на місцях. Залежно від підтримки, яка нерівномірна за регіонами», – зазначив Загородній.

Він нагадав, що Ющенко та Кучма йшли зі значно скромнішими результатами (близько 5%). Тож Порошенко, скоріш за все, в грі.

Щодо Зеленського, то це той випадок, коли «занадто добре також погано», додав експерт.

Розбираємо програму Зеленського: яким обіцянкам не судилося здійснитисяЧому обіцяна Зеленським НАТОвська зарплата – це фейк, чи можливо запустити в Україні ринок землі та впровадити народовладдя, ми обговорили з експертами.

«Краще було б для нього мати менший розрив. Це означає, що для кожної групи електорату, яка має дуже широкий спектр (від крайніх лівих до помірно правих), він ризикує бути не «надто радикальним». І кожен буде незадоволений ним по-своєму. Як і задоволений кожен по-своєму зараз. Від «він возз'єднує нас із Росією» до «проведе реформи, як в ЄС», – пояснив він.

На його думку, це великі ризики для обвалення рейтингу.

«Плюс Зеленського доведеться показувати живцем. Плюс мінливий настрій самі розумієте кого. Рейтинг може обвалитися лавиноподібно», – уточнив політтехнолог.

До того ж Порошенко ще чинний президент десь до початку червня, підкреслив він.

«Багато ще мін встигне закласти. Наприклад, не заважати справі ПриватБанку в судах і почати його мінусувати відразу. Конкуренти та інші ФПГ допоможуть роздути скандал побільше. В них є свої плани в першу чергу на Південний Схід. Закони щодо спецрозслідувань, спрощення імпічменту, статусу президента й інші міни, якими доведеться пройти Зеленському», – резюмував Тарас Загородній.

Які обіцянки зафіксовані в програмі кандидата Петра Порошенка та чи реально їх виконати – за посиланням.

Також «Слово і Діло» писало, що обіцяє Володимир Зеленський у своїй програмі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: