Парламентські вибори-2019: які шанси в Гройсмана залишитися прем'єром

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Є відчуття, що Гройсман з тривогою дивиться в майбутнє. Після парламентських виборів він точно не залишиться прем'єром.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив Директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко.

«Гройсман три роки просидів, образно кажучи, під парасолькою Порошенка. Буде переформатування парламенту. Навіщо новому парламенту старий прем'єр? Такого не буває», – зазначив Небоженко.

Політики спеціально збираються в більшість, щоб переформатувати парламент, додав він.

«Якби Гройсман виграв парламентські перегони, отримав би багато голосів, тоді він міг би залишитися. Але навряд чи після трьох років співпраці з Порошенком у Гройсмана є шанс на найбільшу фракцію у ВР», – уточнив експерт.

Три роки Кабміну Гройсмана: хто з міністрів найкраще та найгірше виконує обіцянкиНайкраще в Кабінеті міністрів свої обіцянки виконує Вадим Черниш, а найбільший відсоток невиконаних – у Юрія Стеця.

За його словами, тим, хто йтиме на вибори, потрібно буде критикувати Порошенка.

«І Гройсману також доведеться в такому разі критикувати Порошенка. А як він зможе це робити? Йому відразу пред'являть, що він був прем'єром», – підкреслив політолог.

Він припустив, що якщо Порошенко програє, то парламентська кампанія відбуватиметься лише під гаслами критики колишньої влади.

«Не варто забувати, що є ще НФ. Проблема Гройсмана не в тому, що він щось не так зробив чи навпаки – більше зробив, ніж інші. Проблема Гройсмана ще й у тому, що поруч є інший прем'єр – Яценюк, який дуже не хоче, щоб Гройсман досяг певних результатів», – резюмував Віктор Небоженко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що братиме участь у парламентських виборах, які відбудуться восени 2019 року.

Нагадаємо, Гройсман пообіцяв внести до парламенту законопроект про посилення повноважень прем'єр-міністра.

«Слово і Діло» підбило підсумки трирічного терміну роботи й визначило, хто з міністрів найкраще й найгірше виконує свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: