У ЦВК пояснили, чому не відкрилась виборча дільниця у Донецькій області

Читать на русском
Поліція відкрила кримінальну справу через невідкриту виборчу дільницю у Лебединському Волноваського району Донецької області.

Представники виборчої дільниці у Лебединському Волноваського району Донецької області відмовляються виконувати свої обов’язки через небезпеку на виборах президента України.

Про це повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук під час брифінгу, передає Слово і Діло.

За її словами, виборча дільниця знаходиться на лінії розмежування.

«Стосовно тієї дільниці, я маю на увазі виборчу дільницю № 140379 округу № 60. Треба враховувати, що ця дільниця знаходиться на лінії розмежування. Дільниця знаходиться в складному районі. Вони не хочуть їхати туди і виконувати функції, які вони мають виконувати зараз», - повідомила Сліпачук.

За її словами, наразі неможливо перенести дільницю для голосування в інше місце.

«Вона в іншому місці відкритися не може. Ми зробимо все для того, щоб вона відкрилась у тому місці, де вона є. Ми знаходимось в постійному контакті з главою Донецької ВЦА. Ми вирішемо цю проблемо, щоб люди змогли проголосувати», - додала вона.

За її словами, у МВС назвали невірні дані. Адже у списках виборців дільниці перебуває лише 192 виборці.

За її словами, 31 березня на цій дільниці виявили бажання проголосувати лише четверо виборців.

Нагадаємо, поліція відкрила кримінальну справу через невідкриту виборчу дільницю.

Раніше повідомлялося, що на окружні дільниці у Маріуполі стягнули броньовану техніку. Заходи безпеки посилено через близькість міста до лінії розмежування на Донбасі.

Також, для забезпечення безпеки під час проведення другого туру виборів Президента України підрозділи ДСНС та МВС несуть службу у посиленому режимі.

Сьогодні, 21 квітня в Україні відбудеться другий тур виборів президента, до якого вийшли шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: