У Чорне море увійшов розвідувальний корабель Британії

Читать на русском
Оснащений 20-міліметровою гарматою і 7,62-міліметровим кулеметом корабель увійшов у Чорне море о 18:15

Розвідувальний корабель Військово-морських сил Великої Британії HMS Echo увійшов у акваторію Чорного моря.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на дані ресурсу Bosphorus Observer Twitter.

HMS Echo увійшов у Чорне море, прямуючи з порту Стамбула через Босфор.

Оснащений 20-міліметровою гарматою і 7,62-міліметровим кулеметом корабель увійшов у Чорне море о 18:15 і пробуде там протягом 21 дня, відповідно до Конвенції Монтре про статус проток Босфор і Дарданелли, якою запроваджено істотні обмеження для військових кораблів нечорноморських держав.

Нагадаємо, на початку квітня загін кораблів Чорноморського флоту ВМФ Росії провів ракетні стрільби в акваторії Чорного моря і повернувся в пункт базування в окупований Севастополь.

Крім ракетних катерів «Івановець» і «Р-60», які безпосередньо виконували ракетні стрільби, в пункти постійної дислокації повернулися 14 кораблів і суден забезпечення Чорноморського флоту, що брали участь у закритті морського полігону «для гарантування безпеки цивільного судноплавства».

Додамо, у НАТО обіцяють посилити активність у Чорному морі.

Нагадаємо, 1 квітня в Одеський порт зайшли два кораблі НАТО. 28 березня для участі в навчаннях Морський щит есмінець ВМС Нідерландів Евертсен, канадський фрегат Торонто та іспанський фрегат Санта Марія увійшли в акваторію Чорного моря. Російські кораблі взяли їх на супровід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: