Суд залишив на посаді підозрюваного директора «Спецтехноекспорту»

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для тимчасового усунення від посади керівника державного оборонного підприємства.
Владислав Бельбасфото: Олег Новіков, «Слово і Діло»

Суд залишив Владислава Бельбаса на посаді директора державного держрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» у кримінальному провадженні щодо розтрати понад 55 мільйонів гривень.

Таке рішення у четвер, 18 квітня, ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Усатова за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро погодженого з Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

Прокурор САП Вадим Сидоренко просив відсторонити Бельбаса від посади на 2 місяці. Своє клопотання він обґрунтовував тим, що підозрюваний може використати свою посаду для того, щоб незаконно вплинути на свідків з числа працівників «Спецтехноекспорту», які є його підлеглими.

Своєю чергою адвокат заперечував проти задоволення клопотання. Він вказував, що покладеними обов'язками на його клієнта зобов'язано утримуватися від спілкування зі свідками.

Вивчивши клопотання, суддя Усатова залишила його без задоволення.

Нагадаємо, під час першого засідання з розгляду клопотання про відсторонення Бельбаса його адвокати заявили відвід судді. Пізніше, суддю замінили.

Раніше суд взяв директора «Спецтехноекспорту» під варту з альтернативою застави, яку він вніс і вийшов із СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: