Динаміка міграції в Україні: де зареєстровано найбільше переселенців

Читать на русском

В Україні станом на квітень нараховується 1 млн 329 тис. 730 внутрішньо переміщених осіб. При цьому кількість зареєстрованих переселенців знову зменшилася – на 182 тис. 573 особи. «Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України.

Найбільше переселенців живе в Донецькій області – 481 тис. 955 осіб, Луганській області – 264 тис. 973, а також у Києві – 137 тис. 670. У західних областях країни внутрішньо переміщених осіб небагато: майже 9,5 тис. у Львівській області й менш ніж 2 тис. – у Тернопільській.

Кількість зареєстрованих переселенців на початок квітня знизилася на 182 тис. 573 особи. Найактивніше з реєстрації знімалися в Донецькій, Луганській і Дніпропетровській областях. А в Чернігівській і Херсонській областях кількість зареєстрованих переселенців, навпаки, зросла. До речі, якщо говорити про переселенців з анексованого Криму, то найбільше їх зареєструвалося в Києві, Київській і Херсонській областях, а найменше – в Луганській області.

За березень держава надала переселенцям 255,9 млн грн матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. У березні минулого року ця сума становила 251,2 млн грн.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, більш ніж половині переселенців грошей вистачає лише на харчування або навіть на цьому вони змушені заощаджувати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: