Хто увійшов до команди кандидата в президенти України Володимира Зеленського

Читать на русском

Інтрига з новими обличчями в політиці, що так довго, як театральну паузу, тримав Володимир Зеленський, нарешті трохи розвіялася в прямому ефірі телеканалу Коломойського. Кандидат у президенти представив свою команду, щоправда, відмовився говорити, хто стане міністром оборони чи міністром закордонних справ, але зазначив, що «ці люди підуть зі мною до Адміністрації президента». «Слово і Діло» пропонує подивитися на цих людей уважніше.

Руслан Стефанчук відповідатиме за реформу державних правових інститутів. Раніше він займався науковою роботою, доктор юридичних наук, член-кореспондент Національної академії правових наук. Також він є ідеологом партії «Слуга народу» та розробником програми кандидата в президенти.

До співпраці Стефанчука приблизно рік тому запросив сам Зеленський, з яким вони колись грали у КВК. Не виключено, що Стефанчук допомагатиме готувати законопроекти.

Іван Баканов представлятиме президента у Верховній раді України. Він довгі роки був головним юристом студії «Квартал 95». З 2017 року – голова партії «Слуга народу». Знайомий із Зеленським з дитинства.

Дмитро Разумков займатиметься внутрішньою політикою. Зараз він як політконсультант та політтехнолог ще й за сумісництвом є спікером штабу команди Зе.

Син нині вже покійного засновника Центру політичного і економічного аналізу Дмитра Разумкова починав свою кар’єру в 2006 році в штабі Партії регіонів разом із сином Януковича в «Молоджих регіонах».

Олександр Данилюк (колишній міністр фінансів) відповідатиме за міжнародні відносини, економіку, фінансову та банківську політику. Кар’єрі Данилюка міг би позаздрити сам Толейран: радник прем’єр-міністра Єханурова, позаштатний радник президента Януковича, представник Порошенка в КМУ, заступник глави АПУ, міністр фінансів. А тепер, за даними ЗМІ, ще й кандидат на посаду голови МЗС.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше «Слово і Діло» зафіксувало обіцянки, які дав кандидат Зеленський, коли представляв свою команду. Також ми ретельно записали, що пообіцяли його радники.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: