Україна опинилася в десятці «нещасних економік» світу

Читать на русском
П'ятий рік поспіль рейтинг очолює Венесуела. Українська економіка за підсумками 2018 року виявилась на шостому місці.

Авторитетне агентство Bloomberg склало список найбільш «нещасних економік» світу (Misery Index).

Як пише «Слово і Діло», до топ-10 рейтингу потрапила і Україна.

Прогноз-2019: чи вдасться уникнути дефолту та що буде з економікоюМіжнародне рейтингове агентство очікує уповільнення зростання реального ВВП країни до 2,5 відсотків у 2019 році з 3,3 відсотка в 2018 році. Про основні економічні показники в 2019 році поговорили з експертами.

Вп'яте поспіль список очолила Венесуела. Зазначається, що влада Венесуели ось уже кілька років не розкриває дані про темпи зростання споживчих цін і рівень безробіття в країні. Аналітики Bloomberg вважають, що в 2019 році інфляція перевищить 8 млн% проти приблизно 930 тисяч% в попередньому році.

Далі в списку «нещасних економік» світу йдуть Аргентина (2-е місце), ПАР (3), Туреччина (4), Греція (5) і Україна (6). Як пише агентство, ці країни як і раніше переживають важкі економічні потрясіння і демонструють «убогий прогрес в справі приборкання зростання цін і повернення людей на роботу».

«Найщасливішою» ж економікою світу, де низька інфляція поєднується з настільки ж низьким рівнем безробіття, Bloomberg визнав Таїланд. Сінгапур в оновленому рейтингу опустився з чистого другого на третє місце, яке він ділить з Японією, поступаючись Швейцарії.

Зазначимо, минулого тижня в Кабміні знизили прогноз щодо ВВП на 2019 рік до 2,8% з 3%. При цьому за перші два місяці року економіка показала зростання в 1,2%.

«Слово і Діло» проаналізувало, як змінилися основні економічні показники України в 2014-2018 роках, докладніше - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: