Зведення ООС: бойовики порушили «великоднє перемир'я»

Читать на русском
Не зважаючи на оголошене великоднє перемир'я, з початку доби окупанти чотири рази порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Не зважаючи на оголошене «великоднє перемир'я», з початку доби окупанти чотири рази порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє у Facebook штаб операції Об'єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 18 квітняСитуація на сході країни на 18 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

За його даними, під час цих обстрілів бойовики застосували міномети калібру 82 мм, які заборонені мінськими угодами.

Зазначається, що на сході зони бойових дій противник двічі обстріляв позиції наших підрозділів: з мінометів калібру 82 мм – в районі села Павлопіль; зі станкових протитанкових гранатометів – поблизу населеного пункту Піски.

На півночі ворог здійснив два обстріли: зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Світлодарськ та з ручних протитанкових гранатометів – у районі населеного пункту Кримське.

«Одного українського захисника було поранено. На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються», - йдеться в повідомленні.

У штабі наголосили, що ситуація в районі ООС залишається контрольованою.

Нагадаємо, кандидат у президенти України Володимир Зеленський вважає, що у окупованого Донбасу не має бути особливого статусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: