Зведення ООС: бойовики 7 разів порушили режим припинення вогню

Читать на русском
Ворог відкривав вогонь по позиціях Об'єднаних сил біля Миколаївки, Водяного, Пісків, Лебединського, Широкиного і в районі Новоселівки Другої.

Протягом середи окупанти 7 разів порушили режим припинення вогню, із них двічі – із застосуванням забороненого «Мінськом» озброєння.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Facebook.

Порошенко та Меркель виступили за запровадження на Донбасі «великоднього перемир'я»Президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час розмови в Берліні підтримали запровадження на Донбасі великоднього перемир'я з 18 квітня.

«Усі обстріли зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», - уточнює він.

За даними військових, бойовики вели вогонь по позиціях українських підрозділів з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зокрема, ворог відкривав вогонь по позиціях Об'єднаних сил біля Миколаївки, Водяного, Пісків, Лебединського, Широкиного і в районі Новоселівки Другої.

«Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає», - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі зазначили, що на ворожі провокації підрозділи ОС «дали адекватну відповідь», ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявляв, що після його переобрання президентом у перший же тиждень має відбутися саміт Нормандського формату, де до Росії будуть поставлені вимоги щодо деокупації Криму та Донбасу.

Натомість у Меркель поки не знають, коли може відбутися «нормандська» зустріч.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: