Чому Зеленський відправив замість себе на дебати радника?

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Відправити радника було виходом із ситуації, оскільки очевидно, що до змістовних дебатів Зеленський не готовий.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кость Бондаренко.

«До ґрунтовних, змістовних дебатів Зеленський не готовий. Він слабкий у політиці, його дуже легко можна загнати в глухий кут цифрами, фактами, специфічними термінами. Ймовірно, що, в принципі, й прослідковується, якщо Зеленський стане президентом, то ті чи інші перші рішення готуватиме за нього його команда», – зазначив Бондаренко.

Це абсолютно відрізняється від стилю Порошенка, чинний президент фактично сам намагається бути людиною-оркестром, додав він.

«Порошенко не довіряв команді й намагався сам бути дипломатом, економістом, спічрайтером, дипломатом. У цій ситуації Зеленський показує, що своїй команді він абсолютно довіряє, особливо що стосується тих представників, які вже були в тій чи іншій сфері», – уточнив політолог.

Враховуючи те, що Зеленський відправляє радника на ефір, відмовляється змінювати час, є сумніви, що дебати на НСК 19 квітня відбудуться, підкреслив він.

Розбираємо програму Зеленського: яким обіцянкам не судилося здійснитисяЧому обіцяна Зеленським НАТОвська зарплата – це фейк, чи можливо запустити в Україні ринок землі та впровадити народовладдя, ми обговорили з експертами.

За його словами, Зеленському невигідні прямі дебати з Порошенком, він у цьому програє.

«Зеленський не володіє потрібною кількістю матеріалу, не знає багатьох аспектів, пов’язаних із системою державного управління, міждержавних договорів, функціонуванням виконавчої служби, як взаємодіють між собою інститути, яка ситуація на місцях. Потрібно володіти величезним масивом, який за короткий період він не може осягнути. Тому в цій ситуації він чудово розуміє, що можуть бути дебати хіба що між Порошенком та командою Зеленського, але не дебати тет-а-тет. В такому разі він буде змушений вдаватися до тролінгу та клоунади. Втім, усе одно занадто мало часу й занадто великий розрив, щоб це позначилося на рейтингах», – резюмував Кость Бондаренко.

У команді Зе говорять, що Зеленський чекає чинного президента на дебати 19 квітня о 19:00 на «Олімпійському». При цьому перенести час із 19:00 на 16:00 відмовилися з аргументацією, що не всі зможуть стежити за дискусією, оскільки це робочий час.

Раніше штаб Зеленського запропонував провести дебати відеозв'язком.

Які обіцянки зафіксовані в програмі кандидата Петра Порошенка та чи реально їх виконати – за посиланням.

Також «Слово і Діло» писало, що обіцяє Володимир Зеленський у своїй програмі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: