Зведення ООС: бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню

Читать на русском
У зоні проведення ООС на Донбасі у вівторок, 16 квітня, без втрат серед українських військовослужбовців.

У зоні проведення ООС на Донбасі у вівторок, 16 квітня, без втрат серед українських військовослужбовців.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у своєму Facebook.

Карта ООС: ситуація на сході України на 16 квітняСитуація на сході країни на 16 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Вказано, що з початку поточної доби бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню, із них чотири рази - із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зокрема, в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог чотири рази відкривав вогонь по позиціях Об'єднаних сил:

  • з мінометів калібрів 120 та 82 мм та станкових протитанкових гранатометів - двічі в районі населеного пункту Гнутове;

  • з мінометів калібру 120 мм - у районі населеного пункту Талаківка;

  • з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї - у районі населеного пункту Мар'їнка.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики зі стрілецької обстріляли позиції українських військ у районі населеного пункту Зайцеве.

«Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються», - поінформували у прес-центрі.

Нагадаємо, на Донбасі за минулу добу, 15 квітня, бойовики провели 12 обстрілів українських позицій. Підрозділи ООС дали потужну відповідь супротивнику.

Також на Донбасі без води залишилися десятки населених пунктів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: