Олія та кукурудза: що найбільше експортувала Україна в 2014-2018 роках

Читать на русском

У 2014 році Україна експортувала товарів на 54 млрд дол. Наступного року ця сума значно знизилася й до таких показників Україна більше не поверталася: станом на 2018 рік обсяг експорту становив 47,3 млрд дол. «Слово і Діло» подивилось, які товари найчастіше експортувала Україна за останні п'ять років.

До топ-5 товарів, які Україна найчастіше відправляла на експорт, увійшли олія (соняшникова, сафлорова та бавовняна), кукурудза, пшениця, напівфабрикати з вуглецевої сталі, залізні руди та концентрати, прокат плаский із вуглецевої сталі.

У 2014 році з цих п'яти товарів найбільше експортували напівфабрикатів із вуглецевої сталі – на 4,3 млрд дол. Із 2015 року перше місце стабільно посідає олія, минулого року сума його експорту становила 4,1 млрд дол.

На 3,5 млрд дол. минулого року експортували кукурудзи (7,4% від загального експорту), на 3 млрд дол. – пшениці, а також напівфабрикатів із вуглецевої сталі (6,3%), на 2,9 млрд дол. – залізних руд і концентратів (6,1%).

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розібралось, як за останні п'ять років змінювався експорт та імпорт України і якою була їх структура.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: