З початку «березневого перемир'я» загинули 12 бійців ЗСУ

Читать на русском
З початку весняного перемир'я, що стартувало 8 березня, загинули 12 українських військових і ще 44 отримали поранення.

З початку «весняного перемир'я», що стартувало 8 березня, загинули 12 українських військових і ще 44 отримали поранення.

Як пише «Слово і Діло», такі дані озвучив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє УНН в п'ятницю, 12 квітня.

Карта ООС: ситуація на сході України на 11 квітняСитуація на сході країни на 11 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«За місяць, що минув з початку дії перемир'я 8 березня, збройні формування сепаратистів здійснили 239 атак з використанням різних видів озброєння, включаючи 144 з порушенням Мінських угод, залишивши 12 українських військових убитими і 44 пораненими», - сказав Прокопчук.

Напередодні ситуація на Донбасі серйозно загострилася. За добу 11 квітня сепаратисти здійснили 20 обстрілів по позиціях ЗСУ, в тому числі чотири зі зброї, забороненої Мінськими угодами. Загинув один український військовий, ще вісім були поранені.

Також ЗМІ повідомили, що ЗСУ просунулися в «сірій зоні» Донбасу, зайнявши вигідні позціі на пагорбах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: