Українцям затримують виплати лікарняних: відома причина

Читать на русском
За словами омбудсмена, якщо не вжити заходів, то у вересні страхові виплати можуть взагалі припинитися

Фонд соціального страхування України накопичив борг у 1,6 млрд грн з виплати лікарняних і вже у вересні страхові виплати можуть зовсім припинитися.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає «Слово і Діло».

«Відібрала пояснення у виконувача обов’язків директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Сергія Нестерова щодо обставин, що склалися з виплатою застрахованим особам матеріального забезпечення. З’ясувалося, що на сьогодні заборгованість Фонду з виплатою тільки допомоги по тимчасовій непрацездатності складає 1,6 млрд грн, при цьому строк затримки становить 27 календарних днів», - зазначила вона.

При цьому Денісова додала, що їй також стало відомо, є загроза того, що у вересні страхові виплати можуть взагалі припинитися.

Як зупинити купівлю лікарняних в Україні?В Україні з 1 жовтня запроваджують нові правила оформлення лікарняних. Відповідна постанова правління Фонду соціального страхування України затверджена 19 липня. Про те, як боротися з фальшивими лікарняними, розповіли фахівці.

За її словами, заборгованість з виплати застрахованим особам матеріального забезпечення виникла у зв’язку з прийняттям дефіцитного бюджету Фонду на 2019 рік.

«З метою проведення ґрунтовного аналізу, невідкладного вжиття заходів з вирішення цього проблемного питання та надання відповідних рекомендацій уряду, запросила у виконувача обов’язків директора Фонду документального підтвердження його пояснень», - резюмувала вона.

Раніше Денісова отримала від громадян низку звернень щодо затримки оплати лікарняних.

Як відомо, з 2019 року в Україні запрацює електронний реєстр листів непрацездатності.

Також повідомлялося, що лікарняні в Україні почали нараховувати по-новому.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралася, як зупинити покупку лікарняних в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: