Стадіон, аналізи, дебати: що засвідчила передвиборча кампанія

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Відчувається, що ми маємо протистояння людей в абсолютно різних вагових категоріях. Кампанія, яку запустили штабісти Зеленського щодо стадіону та аналізів, була помилкою.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда

«Дуже великий відсоток тих, хто не визначився. Вони впливатимуть на результати виборів. Без сумніву, визначальним буде, як поведуть себе кандидати в останні 9 днів, у тому числі, важливо, якими будуть результати дебатів», – зазначив Дуда.

Розбираємо програму Порошенка: яким обіцянкам не судилося здійснитисяЕксперти з різних галузей проаналізували наміри Порошенка на другий термін президентства з передвиборчої програми. Зокрема, пояснили, які обіцянки є надто далекоглядними, а які – цілком реально виконати в найближчі 5 років.

За його словами, те, що відбувається навколо технічних питань між голосуванням у першому та другому турах, показує, що ми маємо протистояння людей в абсолютно різних вагових категоріях.

«За рівнем підготовленості, політичної зрілості, безсумнівно, Порошенко демонструє в кілька разів вищий рівень, аніж Зеленський. Таке враження, що Зеленський працює на піар-приводи, а не зміст кампанії», – уточнив він.

«Період кампанії «дебати-аналізи-стадіон» показав, що Зеленський припустився грубої помилки, коли записав відеозвернення із запрошенням Порошенка на дебати», – додав політолог.

Вихідна позиція Зеленського була помилковою – ставки були на те, що Порошенко на дебати не прийде. Це розглядали як форму тролінгу. На той момент риторика його штабу була такою, що ось в них креативний рівень команди, рівних їм немає, акцентував він.

«На цій хвилі команда Порошенка прийняла всі умови Зеленського. Тим більше зрозуміло, що дебати – сильна сторона Порошенка через компетентність управлінську, міжнародну, банківську. Реально з ним змагатися в знаннях та ідеях Зеленський не зможе. Тому, звичайно, команда Порошенка активно педалює ідею дебатів», – уточнив експерт.

Крім того, дебати – це спосіб не лише показати сильні чи слабкі сторони, а ще й потужний фактор для формування свідомого вибору українців. Важливо, що Порошенко наразі дає зрозуміти, що не боїться жодних запитань – ані щодо «Укроборонпрому», ані щодо Липецької фабрики, ані щодо кадрових призначень. Зеленський все ж дещо уникає конкретики, підкреслив він.

Щодо аналізів, то, на його думку, добре, що Зеленський порушив цю тему. Не виключено, що вже на наступні вибори в нас будуть зміни до законодавства щодо проведення обов’язкових аналізів кандидатів у президенти України. Але це ще одна помилка штабістів Зеленського, які, очевидно, повірили російським фейкам про те, що Порошенко вживає алкоголь. Саме тому вони так сміливо, навіть зухвало вийшли з цими ідеями.

«На цьому полі виграв Порошенко. Було не складно знайти потрібну лабораторію, тим більше можливості є, але Порошенко пішов до лабораторії «Олімпійського», потім прийшов на запрошення експертів. Однозначно, що Порошенко не робив рухів, які демонстрували б острах щодо подачі інформації про його стан здоров’я», – констатував фахівець.

Натомість поведінка Зеленського викликає запитання, й це грає не на його користь. В Україні мали б відбуватися подвійні дебати. Офіційні дебати ані від Порошенка, ані від Зеленського не залежать, вони й так проводяться 19 квітня.

Розбираємо програму Зеленського: яким обіцянкам не судилося здійснитисяЧому обіцяна Зеленським НАТОвська зарплата – це фейк, чи можливо запустити в Україні ринок землі та впровадити народовладдя, ми обговорили з експертами.

«На 19 число не потрібно нікого викликати на дебати. Це офіційні дебати, визначені законом. Очевидно, що коли Зеленський говорив про дебати, які не передбачені законом у такому місці, йшлося про ще одні дебати. Таким чином, ми б мали мати два раунди дебатів – на НСК та в студії Суспільного», – уточнив він.

«Зараз уже вся ця передвиборча кампанія довкола стадіону й дебатів показала, що Зеленський не очікував згоди Порошенка, він злякався цих дебатів. Очевидно, що телеміст – це вигадки штабістів Зеленського, щоб якимось чином розбавити можливий ефект від дебатів», – резюмував Андрій Дуда.

Які обіцянки зафіксовані в програмі кандидата Петра Порошенка та чи реально їх виконати – за посиланням.

Також «Слово і Діло» писало, що обіцяє Володимир Зеленський у своїй програмі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: