США прийняли важливе рішення щодо Судану

Читать на русском
Адміністрація президента Дональда Трампа скасувала торгове ембарго США та інші санкції, які усували Судан від більшої частини глобальної фінансової системи.

У п'ятницю, 6 жовтня, США прийняли рішення скасувати економічні санкції щодо Судану.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на заяву прес-служби Держдепу, передає «Слово і Дело».

Адміністрація президента Дональда Трампа скасувала торгове ембарго США та інші санкції, які усували Судан від більшої частини глобальної фінансової системи.

Згідно із заявою, «Судан неодноразово висловлював бажання повернутися до нормальних відносин з США, і тепер у нього з'явиться така можливість».

Війна в пустелі: чому коаліція не зможе знищити ІДІЛДенис Попович розповідає, що сьогодні собою являє ІД, які її методи й чому військова перемога над нею ще не означає знищення.

У Держдепі зазначили, що уряд Судану продовжує домагатися прогресу в таких сферах, як протидія тероризму та дотримання прав людини.

Відзначимо, при цьому Судан залишився в американському списку країн-спонсорів тероризму, який забороняє продаж зброї та обмежує американську військову допомогу.

Санкції проти Судану були введені США 20 років тому - в 1997 році. Їхньою причиною стала підтримка міжнародного тероризму і спроби дестабілізації урядів сусідніх держав. У 2006 році США відреагували на міжетнічний конфлікт в Судані посиленням санкцій.

Раніше була названа причина смерті посла РФ в Судані.

Нагадаємо, Трамп заборонив в'їзд в США жителям трьох країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: