Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Юрій Одарченко

Читать на русском
Юрій Одарченко у Верховній раді менш ніж три роки. За цей час він виконав три обіцянки з 12.

Час підбити підсумки роботи Верховної ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізує рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Юрій Одарченко (фракція «Батьківщини»).

Одарченко був обраний до парламенту на проміжних виборах у 2016 році на окрузі №183 (Херсонська область). За час своєї каденції депутат дав 12 обіцянок, 3 з яких виконав (25%), а 2 – провалив.

Ще балотуючись до Верховної ради, Одарченко пообіцяв у листопаді 2016 року ініціювати збір підписів для спрощення процедури відкликання з посади мера Херсона Володимира Миколаєнка. «Сьогодні його робота, як би м'якше сказати, має деструктивний характер. На сьогодні він не зміг сформувати весь апарат заступників, взагалі команду, яка здатна була б вирішувати проблеми міста. Він весь час хитається в своїх пропозиціях, не зміг переконати міськраду проголосувати за ті кандидатури, які сприймалися б усіма. Це означає, що багато проблем у місті запущені й не вирішуються», – розповів він.

Одарченко пообіцяв встановити справедливі тарифиСказано 10 червня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Постанову про призначення позачергових виборів мера Херсона Одарченко вніс до Ради наприкінці лютого 2017-го. Ще через рік він повідомив, що для підтримки цієї пропозиції були зібрані підписи, які будуть представлені в разі необхідності при розгляді постанови. З огляду на те, що депутат ініціював збір підписів значно пізніше, обіцянка не виконана.

Крім того, Одарченко не виконав обіцянку звернутися до Ради національної безпеки і оборони через небезпеку втратити контроль над аеропортом Херсона. Нагадаємо, що депутат був проти передачі аеропорту в концесію. Але в період із липня минулого року донині до РНБО не надходили листи від Одарченка.

Виконав парламентар обіцянку про те, що фракція «Батьківщини» підтримає закон про Антикорупційний суд. У липні минулого року закон голосувався в другому читанні, «за» висловилося більшість членів фракції, включаючи самого Одарченка.

Також Одарченко, як і обіцяв, підтримав у Раді постанову про невизнання Україною виборів президента Росії в анексованому Криму.

У процесі виконання в нього залишилося ще 7 обіцянок. Наприклад, Одарченко запевняв, що «Батьківщина» підтримає ініціативу про притягнення до відповідальності за подвійне громадянство чиновників вищого рангу. У березні минулого року до Верховної ради відповідний законопроект вніс Сергій Каплін, зараз документ розглядають у комітеті.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: