У Мінфіні США пообіцяли продовжувати політику санкцій проти Росії

Читать на русском
У США вважають ефективними санкції щодо Росії і мають намір продовжувати застосовувати обмежувальні заходи для здійснення впливу на Москву.

У США вважають ефективними санкції щодо Росії і мають намір продовжувати застосовувати обмежувальні заходи для здійснення впливу на Москву.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін на комітетських слуханнях в палаті представників конгресу 9 квітня.

«Санкції - дуже важливий інструмент. Я вважаю, що ми дуже ефективно використовували їх проти Росії, ми продовжимо використовувати їх проти Росії у зв'язку з її неналежною поведінкою, щоб змінити цю поведінку», - цитує Мнучіна агентство ТАСС.

На слуханнях була відзначена можливість накладення обмежень на підприємства РФ в сфері металургії і гірничодобувної промисловості, що передбачено законом «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA).   Мнучін підкреслив, що Вашингтон подібні рестрикції ще не розглядав, але пообіцяв розглянути запит конгресменів на запровадження санкцій проти російських компаній, які видобувають калійні солі.

15 березня влада США розширила антиросійські санкції, внісши в чорний список шість фізичних осіб і вісім компаній з Росії. Обмеження були запроваджені в «координації» з Євросоюзом і Канадою, які також оголосили про запровадження санкцій проти РФ через ситуацію в Україні, зокрема в зв'язку з інцидентом в Чорному морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: