Порошенко відреагував на санкції проти РФ

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко відреагував на санкції проти Росії, запроваджені сьогодні Європейським союзом, США і Канадою.

Президент України Петро Порошенко відреагував на санкції проти Росії, запроваджені сьогодні Європейським союзом, США і Канадою.

Як пише «Слово і Діло», про це написав президент України в Facebook.

За його словами, це «потужний і триєдиний трансатлантичний удар по російським планам окупувати Азовське море та Керченську протоку». Порошенко нагадав, що сьогодні Вашингтон і Оттава синхронно з Брюсселем оголосили про запровадження Азовського пакету санкцій».

Президент подякував міжнародних партнерів за підтримку Україні.

«Вдячний партнерам за підтримку та чітку позицію напередодні п’ятих рокових окупації Кримського півострова. Українсько-трансатлантичний фронт як ніколи єдиний і міцний у захисті фундаментальних принципів міжнародного права і, насамперед, суверенітету і непорушності кордонів України», - написав Порошенко, підкресливши, що «агресор повинен усвідомити, що ціна за збройну агресію буде тільки зростати».

Нагадаємо, сьогодні США посилили санкції проти Росії, введені через ситуацію в Україні. Мінфін США розширив санкційний список через атаку на українські судна в Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Сьогодні також Європейський союз офіційно продовжив індивідуальні санкції проти Росії, а також вніс у список відповідальних за захоплення українських кораблів у Керченській протоці.

Уряд Канади 15 березня розширило санкційний список щодо Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: