Справа «Шовкового шляху»: одеському залізничнику продовжили обов'язки

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив обов'язки одеському залізничнику, якого підозрюють у причетності до розтрати майже 100 мільйонів.

Суд продовжив дію обов'язків першого заступника начальника Одеського відділення філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця» Валерія Вовка, підозрюваного у причетності до розкрадання понад 98 мільйонів гривень.

Таке рішення 14 березня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Анастасія Андронова просила суд продовжити дію обов'язків, оскільки досудове слідство ще триває й існують ризики перешкоджання розслідуванню. Зокрема, Вовк може переховуватися від органів досудового розслідування та суду; незаконно впливати на свідків, а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Вивчивши клопотання, суддя Антипова його задовольнила частково. Так, вона продовжила дію обов'язків до 17 квітня, зокрема, не відлучатися з Одеси без дозволу; прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, Вовка відпустили під особисте зобов'язання. Також суд відмовився його відстороняти від посади. Пізніше, суд поновив на посаді головного інженера Одеського відділення філії ЦТС «Ліски».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: