На кордоні з Польщею впроваджують новації для зменшення черг

Читать на русском
У Держприкордонслужбі додали, що в разі успішності цього експерименту, він буде запроваджений у всіх пунктах пропуску.

На кордоні з Польщею на пунктах пропуску «Смільниця» і «Грушів» впроваджують новації для зменшення черг.

Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України у вівторок, 9 квітня, пише «Слово і Діло».

Так, експеримент запроваджений з 1 квітня і триватиме до початку червня в пунктах пропуску «Смільниця» і «Грушів». Зміни полягають у послідовності здійснення прикордонного та митного контролю.

До Європи на заробітки. Як Україні вирішити проблему трудової міграції?Міністр соцполітики повідомив, що лише в Польщі працюють два мільйони трудових мігрантів з України.

«Тепер, при виїзді з України мандрівники спочатку проходять процедуру паспортного контролю. Прикордонний наряд вносить інформацію про осіб та транспортних засобах в відомчу базу і дані автоматично передаються до бази даних співробітників митниці. Тому немає необхідності інспектору митниці ще раз вносити цю інформацію», - розповіли прикордонники.

Крім того, одночасно здійснюється прикордонний та митний огляд автомобіля, що дозволяє уникнути дублювання функцій і зменшити час, необхідний для перетину кордону.

«Така апробація технологічних процедур в пунктах пропуску «Смільниця» і «Грушів», які розташовані на суміжній території, тільки перший крок для досягнення мети зменшення часу на проходження прикордонно-митних формальностей при виїзді за межі України», - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі додали, що в разі успішності цього експерименту, він буде запроваджений у всіх пунктах пропуску.

Варто відзначити, що дані зміни відбуваються в тісній співпраці не тільки між підрозділами Держприкордонслужби та Державної фіскальної служби, а й відповідними службами польської сторони.

Раніше стало відомо, що на кордоні України зі Словаччиною, в контрольно-пропускному пункті «Ужгород», утворилися кілометрові черги.

Також нагадаємо, було підраховано, скільком українцям відмовили у в'їзді до Польщі в 2018 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: