Заступник голови Херсонської ОДА Рищук написав заяву про звільнення

Читать на русском
Заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук, якого пов'язують зі справою про вбивство активістки Катерини Гандзюк, написав заяву про звільнення.

Заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук, якого пов'язують зі справою про вбивство активістки Катерини Гандзюк, написав заяву про звільнення.

Як пише «Слово і Діло», за словами заступника голови Херсонської ОДА, він вирішив піти з посади слідом за главою адміністрації Андрієм Гордєєвим.

«Як усім відомо, в п'ятницю голова ОДА Гордєєв написав заяву на звільнення. Мій крок такий же. Я прийшов до ОДА на запрошення Андрія Гордєєва і йду разом з ним», - написав Рищук на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, за «три плідних роки спільної командної роботи багато було зроблено в області та для області».

Рищук також повідомив, що продовжить працювати депутатом обласної ради.

«Мені не соромно перед колегами, жителями області і всіма хто мене оточував. Я і надалі буду працювати для людей, тільки вже в ролі депутата обласної ради», - написав він.

Він також назвав акцію з вимогою знайти і покарати вбивць херсонської активістки Катерини Гандзюк «Хто замовив Катю Гандзюк» «проплаченою маячнею» й висловив упевненість, що «справжній замовник» буде знайдений.

«Що стосується тієї проплоченої маячні під назвою «Хто замовив Катю Гандзюк» можу сказати одне. Я вірю, що рано чи пізно знайдемо справжнього замовника, що стосується мене я все сказав у СБУ, пройшов поліграф і готовий допомагати всім хто шукає справжнього замовника», – написав Рищук.

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв подав у відставку 6 квітня.

Нагадаємо, напад на виконуючу обов'язки керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня 2018 року. Невідомий облив дівчину сірчаною кислотою, в результаті чого вона отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більше 35% тіла).

Гандзюк померла в лікарні 4 листопада. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність, хімічні опіки з ураженням 30-39% тіла; напад ыз використанням хімічної речовини з метою вбивства чи завдання ушкоджень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: